CLOSE X
INFO: An archive of environmental graphics, wayfinding systems, signage, murals and graphic interventions.
CLOSE X
EMAIL: info [at] graphicambient [dot] com
CLOSE X
CLOSE X
INFO: An archive of environmental graphics, wayfinding systems, signage, murals and graphic interventions.
CLOSE X
EMAIL: info [at] graphicambient [dot] com
CLOSE X

Ecology of Color, UK

by Studio Weave and Nous Vous
2012
 
 
As part of a project to bring public function to Ecology Island in Central Park, a neglected corner of Dartford, Studio Weave designed a colorful building to act as jolly custodian for the re-imagined park.
 
The proposal is comprised of organizing a program of events and workshops based around dyeing and wildlife; a small building that provides flexible accommodation for these activities; and planting a meadow of flowers and vegetables that yield natural dyes and beckon wildlife.
 
The timber-clad structure is an outdoor classroom, dyeing workshop, art studio, bird-watching hide, tree house and park shelter all rolled into one. Opening shutters of various sizes on the upper floor allow for activities ranging from quiet, hidden wildlife spotting, and nature drawing workshops, to public events that spill out into the park.
 
The cladding is decorated with a pattern called ‘Joy’ designed by graphic designers Nous Vous. Prior to its installation, Nous Vous ran a series of workshops with a team of local residents and artists to paint all of the 144 panels, which form the external cladding.
 
Photos by Jim Stephenson.

All photos and text are property of Project Authors unless stated otherwise.